<< Την ουσία δεν τη βλέπεις με τα μάτια ...την ουσία
θα τη δεις με την καρδιά !!! >>

Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου 2011

Τέλος Εποχής !!!

Tέλος εποχής !!! τέλος της ευμάρειας !!!ένα τέλος όμως που κανείς έγκαιρα δε μπορούσε να υποψιαστεί πόσο βίαιο θα ήταν ….και κυρίως, τους κραδασμούς που θα ακολουθούσαν , κλονίζοντας κρατούσες αντιλήψεις, πλήγοντας συθέμελα τη συνοχή της κοινωνικής δομής , και την καθημερινότητα των πολιτών.

Mήπως ήρθε η ώρα να επανακαθοριστούν οι αξίες και οι σχέσεις σε μία περίοδο πρωτοφανούς κρίσης; Mήπως ο αγώνας για την καθημερινή επιβίωση γίνεται πιο βίαιος και ανέλεγκτος ;

Ανίκανοι οι πάντες !!! θεσμικοί παράγοντες του

παρελθόντος και του ζοφερού παρόντος ανίκανοι να προσκομίσουν πρόταση . Επιλέγουν την κριτική αντί της κρίσης, την επιβολή αντί του διαλόγου, την καταστολή αντί της επίλυσης του οικονομικού , κοινωνικού και πολιτικού αδιεξόδου. Τούτα όλα φανερώνουν μια κοινωνία βαθύτατα μηδενιστική με έντονα στοιχεία καταθλιπτικής αποσύνθεσης που έντονα είναι τα σημάδια μιας απογνωστικής οργής .

Η νεοελληνική πραγματικότητα εισήλθε στην κρίση εκείνη που βίωσαν όλες οι σύγχρονες κοινωνίες στο πέρασμα τους. Μια μετάβαση που δεν ήταν εύκολη σε καμιά Ευρωπαϊκή χώρα , που ωστόσο δεν ήταν τόσο τραγική και επώδυνη όσο για την Ελλάδα .

H αιφνίδια αλλαγή του οικονομικού status λόγω της κρίσης έθεσε σε αμφισβήτηση κρατούσες αξίες καθώς επίσης ακόμη και διαπροσωπικές σχέσεις. Μια ζοφερή πραγματικότητα, χωρίς οράματα ευδαιμονίας, και ανέφικτη πλέον την προσδοκία για πραγματοποίηση φιλοδοξιών παρελθόντων καιρών , γίνεται για πολλούς δυσβάστακτο βάρος που είτε οδηγεί μοιραία τους περισσότερους στην απομόνωση ή το μετακυλύουν στο πλαϊνό τους .

Mας χρειάζονται ριζικές λύσεις !!!! ένα δίκαιο επανορθωτικό , μια νέα εκτίμηση και προσδιορισμό του συν-ανήκειν, με βάση ένα σύγχρονο κοινωνικό συμβόλαιο. Διαφορετικά θα αλληλοσπαραχθούμε !!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου